Пливање за Часни крст на Власинском језеру биће одржано 19. јануара, на Богојављење, најавили су организатори из општине Сурдулица.

Традиционална манифестација је ове године, због лоше епидемиолошке ситуације, отказана у многим местима у Србији, а организатори најављују да ће на Власини ипак бити одржана. Отпочеће у 10 часова светом литургијом у Храму Светог пророка Илије на Власини Рид, а пливање за часни крв је заказано за тачно 12 сати на Власинском језеру.

Ово је највиша тачка у Србији где се по шести пут одржава пливање за часни крст у леденој води Власинског језера, на надморској висини од 1.230 метара. Тај својеврсни куриозитет представља изазов за такмичаре са читавог југа Србије, па је претпрошле године било пријављено седамдесетак пливача.

Прошле године је прва до Часног крста на Власинском језеру допливала тада шеснаестогодишња Јована Јанковић из Сурдулице. Организатор манифестације су Спортски савез општине Сурдулица, Карате клуб “Танден” и сурдуличка Туристичка организација, док је покровитељ општина Сурдулица.

Оставите Коментар