Саопштење преносимо у целости:

На последњем састанку ужег руководства Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА донета је једногласна одлука да ДБА одлучно и оштро иступи у јавност против предлога новог закона о истополним заједницама.

Након обраћања јавности, обратићемо се и институцијама којима ћемо јасно ставити до знања да такав закон не сме да буде уврштен на дневни ред у Народној Скупштини.

Обзиром да сам предлог закона улази у „сукоб“ са Уставом Републике Србије, који јасно у члану 62 дефинише установу брака као заједницу коју могу да склопе само мушкарац и жена, јасно је да ће се усвајањем овог закона директно ударити на Устав. Некада је било неморално, али и дефинисано као сексуални поремећај, а данас неко има идеју да нам то наметне као нешто нормално и пожељно. Питамо се шта је следећи корак уколико се овај закон прихвати, можда усвајање деце од стране истополне заједнице?

Немамо ништа против лгбт појединаца нити имамо неко мишљење о њима. Сматрамо да не треба да буду прогоњени због своје опредељености, али исто тако сматрамо да ту своју опредељеност не треба да намећу другим грађанима Србије. Поред тога што своје ставове износе на веома агресиван начин, не сви али један део који загорава доношење закона, труде се да нам наметну своје мишљење и да утичу на омладину. Србија је слободна и правна држава, те нико никоме не би смео да намеће своје мишљење агресивним понашањем стварајући атмосферу могућег линча и прогона уколико је неко против лгбт заједнице.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА сматра да у Србији имамо много озбиљније проблеме које је потребно да решавамо доношењем нових или изменом постојећих закона, а не да се бавимо браком истополних заједница. Скоро сваки дан имамо саобраћане несреће са смртним исходима, скоро сваки дан имамо самоубиства, нестанке деце и омладине и старијих људи, скоро сваки дан имамо насиље на улицама, много дроге и оружја, превише секти, породичног насиља…То су ствари којима треба да се бави држава и политичари, да пооштре казнену политику, да направе јавни регистар педофила и силоватеља, да едукују омладину како би одрастали у поштене и вредне људе.

Реците НЕ закону о истополним заједницама!

Извор

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар