Ко све финансира лажне храбре тужитељке, ко стоји иза напада на српско тужилаштво и чије интересе бране?

Пред препуним амфитеатром на београдском Правном факултету одржана је трибина на тему самосталности и хијерархије у јавним тужилаштвима у Србији. Повод трибине били су премештаји, изменом годишњег плана рада, две „тужитељке“ (заменика Вишег јавног тужиоца) у друго оделење.

Међутим оне су потпомогнуте бројним политичким странкама, политичарима, политичким активистима (скривеним иза различитих друштвених улога попут професорских), НВО и страним медијима од свега направиле наводни прогон и управо такве структура врше притисак на самосталност у одлучивању Вишег јавног тужиоца у Београду, Ненада Стефановића.

Један од учесника Трибине заменик тужиоца и заменик председника удружења судија и тужилаца Србије Лазар Лазовић прочитао је у самом старту свог излагања податак о изузетно великом броју чланака на порталима чији је основни наратив Европска унија, санкције Русији и ослободимо се баласта Косова. У свим чланцима којих је на стотине главни негативац је Ненад Стефановић а који је на функцији вишег јавног тужиоца свега годину дана, док су тужитељке како и саме наводе на својим функцијама по 20 и више година.

Лазовић се посебно осврнуо и на њихово чланство у удружењу које се директно финансира из разних пројеката. Примећујемо да је свим тим финансијерима пројеката заједничко то да нису део државе Србије и да сви имају одређени политички дискурс.

Све ово говори да је тешко и замислити да неко ко издваја износе новца за финансирање удружења чији чланови и тужитељке али и већина тужилаца и судија који су устали као подршка Бојани Савовић и Јасмини Пауновић, то ради из љубави. Односно јасно је да иза такве подршке стоје заправо они који и дају новац. Примећујемо да постоји финансијска веза између великог броја актера ове афере. Медији, адвокати, тужиоци, судије, политичке странке, политичари, политички активисти, НВО и професори који су сви заједно укључени у овај друштвени пројекат напада на Вишег јавног тужиоца Ненада Стефановића сви до једног су финансирани кроз разне пројекте од стране ове мреже страних НВО, страних државних и парадржавних структура.

Такође потпуно је очигледно да изостаје било какав критички осврт ових актера на било ког другог тужиоца или судију, који су ту више од 10, 15 или 20 година. Јасно је да су у овоме управо они који су српско правосуђе растурали више од 20 година. Попут тужиоца Горана Илића, судије Драгане Бољевић, судије Миодрага Мише Мајића и осталих перјаница сваке власти и сваке квазиопозиције у протеклих више од 20 година.

Оставите Коментар