ИСПОРУКЕ западног оружја дугог домета кијевском режиму само ће проширити територијалне циљеве руске специјалне војне операције у Украјини, изјавио је у суботу за „ТАСС“ директор одељења за Северну Америку руског министарства спољних послова Александар Дарчијев.

  • Што се тиче везе између масовних испорука западног наоружања Кијеву и темпа напредовања специјалне војне операције, то је све лепо објаснио Сергеј Лавров. Политика појачавања Украјине оружјем већег домета само ће довести до тога да се територијални циљеви специјалне операције помакну још даље – истакао је Дарчијев.

Он је потом додато да оружје дугог домета распоређено у Украјини представља директну претњу по Русију.

  • Русија не може да дозволи да наоружање које представља директну претњу нашој земљи, ДНР-у, ЛНР-у и осталим ослобођеним подручјима остане на територији Украјине – нагласио је високи дипломата.

Председник Руске Федерације Владимир Путин саопштио је 24. фебруара да је као одговор на захтев шефова република из Донбаса за помоћ донео одлуку да изведе специјалну војну операцију у Украјини.
Руски лидер је нагласио да Москва нема планове да окупира украјинске територије, напомињући да је операција усмерена на денацификацију и демилитаризацију Украјине.

Оставите Коментар