Према изворима Гласа јавности из врха МУП-а Црне Горе, којима је стало до професионалне части и угледа, Душко Марковић, председник Владе Црне Горе, је након малтретирања једног од лидера Демократског фронта Андрије Мандића, на граничном прелазу између БиХ и Црне Горе, које је проузроковало погоршање здравственог стања Мандића и касније његово пребацивање на ВМА у Београду, полудео и био ван себе.

У таквом стању, Марковић је сву своју нервозу и немоћ да се одупре ситуацији у којој се нашао, искалио на Веселину Вељовићу, директору Управе полиције Црне Горе, називајући га неспособњаковићем, нестручним лицем, јер није адекватно проценио ситуацију и пронашао модел да се Мандићу, који није боравио у Србији, већ у БиХ, дозволи несметани улазак у Црну Гору.

Вељовић је у поменутим околностима, како извори Гласа јавности из врха МУП-а Црне Горе говоре, трпео велико „пљување и вређање“ од Марковића, које не приличи функцији председника Владе, већ особама склоним простаклуку.

Према истим изворима, Марковић је Вељовићу наложио да се хитно ангажују сарадници МУП-а Црне Горе из босанско-херцеговачких криминогених структура, како би прикупили информације и конкретна сазнања о здравственом стању Андрије Мандића, који се тада налазио у требињској болници.

По захтеву Вељовића, који је Марковићев налог, пренео на најпоузданије припаднике МУП-а Црне Горе, једно од лица из сарадничке мреже црногорске полиције са подручја БиХ посетило је болницу у Требињу и настојало да без икаквих овлашћења прикупи податке о здравственом стању Мандића.

Овакав скандал спречен је професионалном реакцијом здравствених радника болнице у Требињу, који су у потпуности следили правила струке и професионализма те су одбили да пруже било какве податке о здравственом стању Мандића.

Глас јавности подсећа да су информације о Мандићевом здравственом стању данас у потпуности доступне, јер је поменути црногорски политичар оперисан на ВМА и опоравља се, при чему га је током преподнева посетио и Александар Вучић, председник Србије. Међутим, поставља се питање каква је ово шпијунско-полицијска операција Веселина Вељовића и Душка Марковића, који дубоко задирући на територију друге независне државе, упућују своје шпијуне и агенте, како би проверили здравствено стање Мандића.

Оставите Коментар