Ко је Адиа Ћоровић, активисткиња за људска права? Ни аутор текста није чуо за ову особу, док пре две године није прочитао вест да члан председништва “Покрета слободних грађана”, Аида Ћоровић, тражи да се земљиште општине Земун додели исламским верницима за изградњу џамије. Разговарајући са људима из Земуна, Prismotra.net сазнала је шта је у питању.

У Земун Пољу подигнута је џамија без икаквих дозвола. Новац којим је сазидана је био сумњивог порекла и у њој су се окупљали сумњиви људи. Све то Аиди није било довољно, па је након рушења те џамије дошла у Земун и охрабривала људе да опет крену у изградњу. У неком тренутку им је чак и обећавала државно земљиште на којем би могли да сазидају ту џамију.

Али, да кренемо редом. Аида Ћоровић је рођена 1961. године у Новом Пазару. Радила је на РТВ Политици, Студиу Б и Трећем каналу. Године 1997. у Новом Пазару, оснива невладину организацију “Urban-IN”, чији је била и директор. Ова невладина организација добила је и велику подршку и што је још важније – донације. Донације су долазиле из Норвешке, Швајцарске, Енглеске, Сједињених Америчких Држава, а и од других организација, попут “Фонда за отворено друштво”, “Freedom house”, “Norwegian fondation”, “GMF”, “ODOF Palme Center” и других.

Што се тиче њеног рада у области људских права, као и код сваког активисте невладиних организација, Prismotra.net примећује исти шаблон: ред напада на Српску православну цркву, ред напада на Владимира Путина, ред напада на Србе да су ратни злочинци. Па тако, на својим профилима на друштвеним мрежама, Аида Ћоровић често исмева Српску православну цркву, захтева да црква плаћа порез и шири приче о наводној педофилији унутар цркве.

Након тога на ред долази Владимир Путин и његов однос према новинарима у Русији. На самом крају, ту су “злочини српских војника над Бошњацима у Босни и Херцеговини”, што је нешто што Аида Ћоровић најчешће потенцира на својим профилима на друштвеним мрежама. Оно што је Prismotra.net приметила јесте да се темама које се тичу злочина над Србима она ретко кад бави. Да ли је то зато што Аида сматра да Срби нису људи и да они не заслужују никаква права, није утврђено.

Prismotra.net

1 KОМЕНТАР

  1. Ма сваки је активиста НВО опасан по Србију. Наш највећи проблем су НВО; Соња Бисерко Наташа Кандић, ова нато дроља Јелена,
    и многи други..и њима се под хитно мора забранити даље деловање
    због шпијунаже за рвацку и космет.

Оставите Коментар