Сваки човек, се боји свог распећа, свога смака света, своје смрти, када својом, свом душом и срцем, не прими Сина Божијега, Господа, Христа Спаситеља, Победиоца ђавола, греха и смрти и избаци своје „Ја„ из себе и својих телесних заблуда.

Дан смрти, је тежак дан, који доноси сваком човеку, мир и страх, од онога, што долази, извесно и непознато, за сваког телесног човека, који није примио, Мир и Љубав Божију, Послушање и Покоревање Богу, Оцу Створитељу, у свакој Божијој Речи.

Дух човеков, не сме, да остане слеп и срце камено, на Рођење, живот, смрт и Васкрсење, Сина Божијега, Исуса Христоса, који је дошао на свет, међу људе, да људи виде и не остану слепи у својој вери и невери у оно што сваког човека чека, поле свога краја времена, живота телеснога.

Сваки човек, за живот свога, треба ако хоће, да се спаси, победи своју смрт и Васкрсне, као што је Васкрсао, Син Божији, Исус Христос Васкрсли, да пође путем Спаса свога, путем мисли, речи и дела, Сина Божијега, Бога у Богу, Другог Лица Свете Тројице, човековог јединог Спаситеља.

Сваки човек, који живи у Богу а не у себи, је примио Бога у своје срце и душу и нема више страха од онога, што ће сваком човеку доћи, као непозвани лопов у ноћи.

Господ, Син Божији, Исус Христос је рекао, сваком човеку :„Који победи, даћу му да седи са мном, на престолу мојему„.

Ниједан човек, не може да победи смрт, осим Христа, Бога Спаситеља и зато сваки човек, треба да се прибије и сједини са Господом Спаситељем и уз скуте Божије, мирно без бриге, прими тренутну смрт, која за три дана, доноси Васкрсење Божије, Светло Новог Живота у духу, на новом Небу, где Бог живи, са свим људима који су прогледали, срцем и душом свом, за живота свога телеснога.

Сваки човек, треба да каже: „Господ мој, Бог мој„, као што су рекли многи и неверни Тома, Апостол Божији, који су узверовали и успели се Васкрсењем, на Небеско Царство Божије.

Хвала и слава Богу, Сину Божијем, Исусу Христосу и Светоме Духу Божијем у Једној Светој Тројици, што сваком човеку, показује пут спаса, од страха смрти, која долази, да би сваком човеку донела Божији род, Васкрењем и пресељењем у Нови Живот, где нема патњи, боли и страха и где нема смрти.

Амин.

  1. 2021.
    Млађан Рашчанин.

Оставите Коментар