КАКО „Новости“ сазнају, председник Градске општине Палилула Александар Јовичић ухапшен је због нелегалне градње на Ади Хуји и Вишњици.

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву ухапшени су Александар Јовичић (1987), председник Градске општине Палилула и Д. В. (1978), одговорно лице за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М. М. (1958), З. Р. (1953), Ђ. Р. (1959), З. П. (1959), Г. П. (1969) и Д. Л. (1964) док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Александар Јовичић се сумњичи да је утицао на Д. В. да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаја омогуће изградњу објекта без грађевинске дозволе на територији Палилуле у периоду од јула 2016. до новембра 2018. године, као и да је од инвеститора за наведене објекте противправно присвојио око 28.800.000 динара.

Грађевински инспектори се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција унели неистините податке у вези са објектима, потом исте проследили на озакоњење, а супротно Закону о озакоњењу објеката.

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Оставите Коментар