У непотписаном тексту под називом „ARHITEKTE SAVREMENOG FAŠIZMA ’’PLAČU’’ NAD ŽRTVAMA NOVOSADSKE RACIJE’’ објављеном на порталу „Аutonomija’’ (један од уредника портала је Динко Грухоњић) 23. јануара 2018. године црквени великодостојници и представници градске и покрајинске власти поново се називају фашистима.

Са пуним правом се питамо докле ће некима бити дозвољено да своје фрустрације испољавају на овакав начин?

У недостатку аргумената Динкова `Autonomija` служи се најогавнијим лажима и етикетама које управо њиховим делима приличе. Називајући фашистима оне људе који су се јуче окупили како би исказали поштовање према невино страдалим жртвама 1942. године у злогласној акцији познатом под именом `Новосадска рација` је толико срамно и понижавајуће да је сваки коментар сувишан.

Једини фашизам који смо ових година могли видети долазио је управо из Змај Јовине улице број 3 где се налиази седиште `Независног друштва новинара Војводине` (NDNV).

Свако ко каже „ширите лажи и нисте у праву“, а притом то уради аргументовано, за њих је фашиста – свако ко брани Србију и истину, за њих је фашиста – свако ко стане на пут беспризорној пропаганди и разбијању државе, за њих је фашиста – свако ко се дичи историјом и традицијом, за њих је фашиста, сада и помен жртвама називају фашизмом… Друге аргументе немају. Њихова аргументација јесте насиље, насиље над том истином и правдом, над жртвима, које се више не сме толерисати.

Свака реч упућена од стране ових антидржавних елемената изгубубила је одавно сваки смисао и сваку врсту тежине, осим тежине увреда које се морају сутра како тако измерити, осудити и пресудити.

Повереништво за Северну српску покрајину

Српски народни покрет 1389