Нихад Аличковић, који слови за пријатеља Насера Орића, ратног команданта тзв. Армије БиХ и ратног злочинца позвао је Бошњаке да се наоружавају, а повод је формирање резервног састава полиције РС

Он је у изјави за ИМЛТВ Пресс цитирао Атифа Дудаковића, казавши да „сваки млади Бошњак од 17 година и горе мора испод кревета имати ранац и у њему униформу и врећу за спавање, чизме, те да се морају на легалан начин наоружавати“.

Он саветује Бошњаке да се бнаоружавају легалним путем, „преко МУП-а, полиције да поднесу захтев и за наоружање и за ношење и за поседовање оружја“.

– Бошњаци то треба да имају, Бошњаци то треба да ураде, посебно омладина, и нека се на тај начин легално наоружавају, јер и у Републици Српској постоји велики број ловачких удружења који настоје на тај начин да егализују велики број наоружања – казао је Аличковић.

Подсетимо, Аличковић је у Хагу, када је изречена пресуда првом председнику Републике Српске Радовану Kараџићу, испред суда раширио ратну заставу такозване Армије БиХ, а онда напао старијег мушкарца који је био огрнут српском заставом, претио му и вређао га.

У судницу у Хагу прошверцовао је мобилни телефон и на Фејсбук профилу уживо преносио изрицање пресуде. Аличковић, познат као пријатељ ратног команданта муслиманских снага у Сребреници. Насера Орића, у екстремним бошњачким круговима постао је познат пре неколико година након покушаја линчовања тадашњег премијера Србије Александра Вучића у Меморијалном центру у Поточарима.

Оставите Коментар