Слободан Милошевић се пре тачно 20 година предао јер су досовци претили да ће бомбардовати вилу „Мир“, каже за Информер шеф његовог обезбеђења Синиша Вучинић

Kако тврди, многи детаљи у серији „Породица“ нису тачни, као на пример да је Слоба био наоружан, да је Мирјана Марковић била уплашена и уплакана, а Марија хистерична.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

 • Слоба се није предао јер је њега Чедомир Јовановић убедио да то уради! Одлучио је да оде у Централни затвор јер су му претили да ће подићи авионе и гађати кућу и све нас побити. Морали су да испуне оно што су обећали Стејт департменту и Слоба је веровао да ће то урадити – каже Вучинић за Информер.

Он додаје да и данас памти растанак од Милошевића:

 • Пољубио ме је и рекао: „Не могу да дозволим да вас све побију. Млад си, имаш породицу, треба да живиш. Сви ови људи треба да живе. Ако ме и одведу у Хаг, победићу тамо“. И он би и победио, само да га нису отровали.

Вучинић каже да никада неће заборавити ту ноћ у којој је био спреман да погине за свог председника.

 • Припадници ЈСО у цивилу, неки њихови криминализовани чланови и момци из „земунског клана“ покушали су да упадну у вилу. Kада су прескочили ограду, ми смо запуцали и они су побегли. Онда су гурнули Чеду у преговоре, јер је његова идеја била да криминалци реагују. Ђинђић му је рекао: „Ти си зајеао са ‘земунцима’ и Легијом, а они су као кукавице побегли од оних Вучинићевих. Сада иди тамо и среди сање које си направио“. Био им је небитан, а није имао ни породицу – присећа се Вучинић.
  Ток историје би, како каже шеф Милошевићевог обезбеђења, био потпуно другачији да је Слоба слушао њега.
 • Хтео сам да заточимо Чеду Јовановића! Био сам спреман да пуцамо на сваког ко покуша да уђе, сматрао сам да је боље да сви изгинемо него да ухапсе Слобу. Он ми је рекао: „Дај бре, ти би само да се бијеш“. Сматрао сам да ћемо, ако будемо Чеду држали као таоца, добити на времену да се народ скупи. Они у серији кажу да је било 400-500 баба и деда, а заправо је било између 15.000 и 20.000 људи. Надао сам се и да ће Ђинђићу бити жао Јовановића што га држимо заробљеног, што се пати. Тако бисмо притиснули и Kоштуницу да се дозове памети и одржи обећање да неће испоручити Милошевића Хагу. Мислио сам да ће послати војску да заштити Слобу. Мира ми је погледом рекла да се слаже да треба Чеду да држимо као таоца. „Ти си један мудар човек“, рекла ми је тада.
  Ипак, Вучинић је данас срећан што је Милошевић одлучио другачије.
 • Сада схватам да је његов избор био паметнији. Он је Хаг победио! Оборио је оптужницу за Рачак, која је била основна. Он не би могао да буде осуђен, зато је и отрован. Доказао је да Срби нису злочинци!

Марија је била спремна да погине за Слобу

Вучинић каже да је Слобина ћерка Марија била спреман да погине за оца:

 • Марија није била хистерична, већ је беснела што су Слобу и Миру издали пријатељи: „Где су вам сада партијски другови? Где ти је Милутиновић? Сви су вас издали“, викала је. Рекла је да је боље да сви погинемо него да њега одведу у Хаг. Била је спремна да умре за свог оца.

Слоба викао на Јовановића,
Бјелица уперио пиштољ у њега
Вучинић каже да су неки делови из серије приказани веродостојно:

 • Тачно је да је Богољуб Бјелица уперио пиштољ у Чеду. Хтео је да га преплаши. Слоба се извикао на Јовановића: „Ништа ја теби не верујем, донеси ми писане гаранције да ме нећете испоручити Хагу“. Чеда је носио печат Владе Србије у некој кесици. То није забележено у светској историји. Био је преплашен и стално је нешто кукао – каже Вучинић и наглашава да није истина да је Милошевић држао оружје.

Оставите Коментар