Од државне па све до оне која раздваја приватно и јавно – данас је важније него икада говорити о феномену границе, јер ако ствари нису омеђене, ма о чему да је реч, сав наш посао може бити узалудан, изјавио је председник Српске лиге и директор Института за политичко умрежавање Александар Ђурђев.

Ђурђев је даље наставио:

  • Зато нам је било задовољство да објавимо књигу ,,Феномен граница“ аутора проф. др Драгана Симеуновића, јер нам је веома потребна теоријска подлога како бисмо што лакше савладали препреке у пракси, а којих није мало када је реч о границама.

Оно што, по мишљењу Ђурђева, ову књигу чини додатно важном јесте што је њен предговор написао проф. др Дарко Танасковић.

  • Имати два највећа жива српска интелектуалца, проф. Симеуновића и проф. Танасковића, на једном месту гарант је квалитета ове књиге. Разговарајући са њима о важности одбране државе, очувању граница и државном разлогу, најпре сам осетио додатну енергију и жељу да заједно са оваквим великанима српске научне мисли сам допринос да Србија остане стабилна и сигурна у овим тешким временима – рекао је Ђурђев.

Оставите Коментар