Иако и црногорски режим и албански премијер Еди Рама, свако са своје стране, уочи предстојећих избора настоје да прикажу значај Рамине подршке владајућој црногорској Демократској партији социјалиста (ДПС) и њеном лидеру, председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, албанском премијеру се, у знању или незнању, поткрала једна крупна грешка. Наиме, иако је реч о парламентарним изборима, Рама на снимку нигде не помиње носиоца листе ДПС, црногорског премијера Душка Марковића, већ искључиво Ђукановића, пише Глас јавности.

Очигледно, албански премијер, мотивисан жељом да се прикаже као промотер добросуседских односа, уместо Марковићу обратио се Ђукановићу као вишедеценијском апсолутном господару Црне Горе, у чијим рукама је сконцентрисана фактички сва моћ.

Са друге стране, континуирану подршку злочинца и криминалца Хашима Тачија “Змије” режиму ДПС и Ђукановићу лично, која је и те како присутна и уочи предстојећих избора, али није медијски експлоатисана као Рамина, свакако не би требало дубље анализирати и на њу трошити речи, осим можда оне чувене латинске изреке “симилис симили гаудет” (слично се сличном радује).

Оставите Коментар