Уједињене нације су упозориле хришћане да ће, ако у потпуности не прихвате легализацију педофилије, бити искључени из учешћа у друштву.

У узнемирујућој новој декларацији, експерт УН Виктор Мадригал-Борлоз каже да се верска слобода може толерисати само ако религиозни људи у потпуности прихвате глобалистичку агенду, укључујући радикалну ЛГБТQ+ идеологију.

ЛГБТQ+ идеологија коју УН форсирају потиче из извештаја објављеног раније ове године који позива на декриминализацију секса између одраслих и малолетника .

Мадригал-Борлоз је на 53. седници Савета УН за људска права известио да верска слобода може постојати само ако је „компатибилна“ са ЛГБТQ+ агендом ако се хришћани и друге верске групе придржавају радикалне крајње левичарске идеологије.

„Обраћање пажње на гласове и праксу инклузивних заједница може помоћи да се промене наративи који тврде да је остваривање слободе вероисповести или уверења неспојиво са једнаким уживањем људских права од стране ЛГБТ особа“, рекао је Мадригал-Борлоз за УН.

Слаyнеwс.цом извештава: Мадригал-Борлоз је изјавио да је решење за религије које су „некомпатибилне“ са радикалном идеологијом да верске заједнице поново тумаче сопствене доктрине како би задовољиле његове преференције.

Према Мадригал-Борлозу, верска уверења и традиције морају постати потчињени ЛГБТ идеологији и агенди УН.

„У неким случајевима, верски наративи су намерно коришћени да оправдају насиље и дискриминацију — често у супротности са доктрином тих вера, а такође и ван оквира права слободе вероисповести или веровања“, пожалио се он.

Штанд је објаснио да би придржавање идеја Мадригал-Борлоза значило напуштање основних верских уверења.

„Дакле, сада, ако се држимо библијске истине, очигледно само погрешно тумачимо сопствене доктрине“, примећује издање.

Он инсинуира да верници који не прихватају ЛГБТ идеологију погрешно тумаче сопствену религију.

Мадригал-Борлоз је такође навео забринутост због оних људи који тумаче верске доктрине које хомосексуалност стављају „унутар дискурса неморала и греха“.

Он је предложио да се такви коментари о ЛГБТ начину живота и греху „могу сматрати говором мржње или чак подстицањем на насиље“.

Напао је јер су нације, попут Мађарске, забраниле истополним двојцима да усвајају децу.

Мадригал-Борлоз је наставио: „Kонцепт ‘природног’ поретка као водећи принцип људског и друштвеног постојања такође је присутан у конзервативној доктрини.

У ономе што се чини отвореним нападом на верске слободе, Мадригал-Борлозов извештај разбацује „изузећа“ за организације као што су хранитељске установе и агенције за усвајање које им омогућавају да следе своју библијску веру у својим одлукама о старатељству.

Мадригал-Борлоз такође инсистира да се ЛГБТ особама мора дозволити да учествују у верским заједницама упркос њиховој „искључујућој пракси“.

„Неприкладно је да експерт УН-а сугерише да верске заједнице треба да промене своја уверења и праксу како би биле од користи онима који желе да крше верска начела и да се и даље идентификују са датом вером“, тврди Станд.

(НултаТачка)

Оставите Коментар