Либијска национална армија (ЛНА), на челу са фелдмаршалом Калифом Хафтаром, објавила је вест о обарању турског авиона у области Ајн Зара у близини главног града Триполија.

Портпарол Либијске националне војске (ЛНА) Ахмед ал-Мисмари рекао је да су снаге противваздушне одбране успеле да сруше турски беспилотни авион ТБ-2 у области Ајн Зара након што је примећен да лети према њиховим положајима.

Канцеларија за информисање Либијске националне војске (ЛНА) саопштила је да су њихове снаге у последња 24 сата обориле три турска авиона.

Мисмари је раније потврдио да су техничке екипе у Либијским оружаним снагама обновиле и прерадиле 4 ратна авиона с у својим ваздушним базама, наглашавајући да ће им служити као додатна подршка ваздухопловним снагама.

Влада националног споразума (ГНА) коју подржава Турска тренутно покушава да заузме стратешку ваздухопловну базу Ал-Ватијах од снага ЛНА западно од Триполија.

Током последњих неколико дана, снаге ГНА више пута су покушавале да заузму ваздухопловну базу Ал-Ватијах; међутим, ЛНА је те нападе одбила.

--

Leave a Reply