ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев назвао је Европску унију 51. државом Сједињених Америчких Држава након што је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен обрисала објаву на Твитеру о губицима Оружаних снага Украјине.

Медведев сматра да је „добила пацку“ из Вашингтона.

– Бесна тетка Урсула је на свом твитер налогу обавестила свет о ‘губицима од 100.000 војника’ Оружаних снага Украјине. Објава је избрисана и уређена. Очигледно да је тетка добила ћушку из вашингтонског регионалног комитета. Изгледа да је било болно. Све ово изгледа крајње понижавајуће. Нема Европске уније, постоји држава број 51 – написао је Медведев на свом ВКонтакте профилу.

Раније је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен поставила објаву у којој се наводи да је „према досадашњим проценама погинуло више од 20.000 цивила и 100.000 официра“ Украјине.

Касније је из писане и видео изјаве шефице ЕК потпуно уклоњен параграф о броју погинулих и повређених.

Како је портпарол Европске комисије Дана Спинат објаснила на Твитеру, изјава је била „нетачна“. Процена коришћена у изјави Фон дер Лајен заснована је на „подацима из спољних извора“ и треба да обухвати број и мртвих и рањених војника.

Оставите Коментар