Шеф политичког сектора Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији Дирк Лоренц изјавио је данас „да без нормализације односа са Kосовом Србији неће бити могуће приступање ЕУ“.

„Мора се радити на дијалогу“, рекао је Лоренц на Разговору са Тамаром Трипић „Демократија узвраћа ударац“.

Он је истакао да је за Србију фокус на реформи владавине права.

„У последњих неколико месеци видели смо знатне кораке у том смеру. Веома је важно да процес буде одржив и константан“, казао је Лоренц.

Лоренц је нагласио да је Србија веома важан политички партнер ЕУ.

Он је подсетио да је 2018. године Европска комисија усвојила Стратегију за Западни Балкан која је јасно нагласила да су врата Европе отворена за приступање када државе испуне одређене критеријуме.

1 KОМЕНТАР

  1. Neka hvala, onda necemo u EU idemo u Evroazijsku Uniju gde nas vole i postuju nasu celovitost. A, sto se tice Brisela, neka se srame kako to da nisu ucenili tzv Hrvatsku kada su okupirali Republiku Srpsku Krajnu i pocinili zlocine nad Srpskim narodom- ja to nazivam Genocid sto se desio…../….ali umesto da ukinu to prokleto fasisticko ime Hrvatska, oni je nagradjuju. Za mene to znaci da je EU ideja Hitlerove Nemacke, ako nepobedimo ratom, moracemo Evropu da pokrorimo i da ih napravimo zavisni od Nemacke. Zar se to sada upravo i nedesava braco moja srpska. Okrenimo se istoku i bratskoj Rusiji, tamo imamo sigurne partnere za nasu Srbiju, otvorimo Ruske baze u Nis, Medvedja, Kursumlija, Novi Pazar, Tutin da bi odbranili nase granice.

    Zivela Srbija

Оставите Коментар