Држављанин Србије Фахрудин Kахровић синоћ је на међународној аутобуској линији „Ласте“ Дортмунд-Београд на делу пута између Нинберга и Инглоштада ушао у аутобус и физички напао два путника.

Уследила је талачка криза, а савладан је од стране возача аутобуса и других путника који су потом сачекали да на лице места изађе полиција.

Фахрудин Kахровић током талачке кризе рекао је да је „добио поруку од Алаха да мора да нападне иначе ће бити нападнут”. Он је саслушан и за сада није познато шта је рекао на саслушању и у каквом је физичком и психичком стању.

Подсећамо, током талачке кризе, све време је изнад аутобуса летео хеликоптер полиције, који је чекао долазак немачких безбедносних служби.

Ауто-пут је био затворен у оба правца. Путници су евакуисани из аутобуса. Претходно је у аутобусу, дошло до туче у којој су лакше повређени једна мушка и једна женска особа.

Немачка полиција је у сарадњи са Безбедносно инофрмативном Агенцијом била у контакту са једним од возача „Ласте“ који су били затворени у аутобусу са нападачем.

Возачи су у једном тренутку напустили аутобус, а нападач је остао у возилу сам.

После акције тима за преговоре немачке полиције, уследила је интервенција специјалних полицијских снага које су ухапсиле нападача, објавили су немачки медији.

Немачки „Билд“ објавио је да се су се пре хапшења чуле три детонације.

Саобраћај на ауто-путу А9 био је у потпуности затворен за време талачке кризе и полицијске акције.

Оставите Коментар