Према програму посете шефа руске државе, Путину ће на Аеродрому „Никола Тесла“ бити приређен дочек, након којег ће бити одржана церемонија полагања венаца на Гробљу ослободилаца Београда и Црвеноармејцу.

Церемонија свечаног дочека руског председнка испред Палате Србија предвиђена је за 12.45 сати, након чега ће уследити састанак у ужем формату двојице председника, Вучића и Путина.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Сат након тога планиран је састанак делегација Србије и Русије, а потом и потписивање билатералних докумената у присуству двојице председника.

За по подне је предвиђена церемонија уручења Ордена Александра Невског председнику Србије Александру Вучићу.

Орден Вучићу ће уручити председник Путин. Двојица председника ће се након тога обратити медијима. А по давању изјава планиран је обилазак Храма Светог Саве.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Завршне припреме пред сутрашњу посету председника Русије Владимира Путина увелико су у току, а у Београду се на сваком ћошку већ вијоре српске и руске заставе.

Заставе су постављене на бандерама у Улици краља Милана, Улици кнеза Милоша, Рузвелтовој улици, на путу ка аеродрому, у Булевару Михајла Пупина, код Сава центра, на Бранковом мосту…

У непосредној близини „Штарк арене“ на једној од стамбених зграда постављен је велики пано на којем су „укрштене“ заставе Србије и Русије.

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

На јарболима испред зграде Палата Србије, где ће Путину уочи званичних разговора бити приређен свечани дочек, постављене су заставе, а новогодишњи украси су склоњени.

Испред Храма Светог Саве постављени су већ бина и ЛЕД екрани, радници сређују оштећене плоче на платоу и околним стазама и усисавају лишће, а приметно је и присуство полицајаца и Жандармерије.

Полиција је присутна и испред Гробља ослободилаца Београда 1944. где се могу видети и радници ЈKП „Зеленило Београд“ како чисте тај простор.