Став Грчке да не признаје независност Косова је добро познат и остаје непромењен, изјавио је амбасадор Грчке у Србији Јоргос Ђакофотакис за Танјуг.

Он је тако покоментарисао очекивања аналитичара спољне политике Дејвида Филипса и Данијела Сервера да ће Грчка променити став и вероватно признати (тзв.) Косово.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара, Грчки став о непризнавању (тзв.) Косова је добро познат и остаје непромењен – наводи се у писаном одговору Ђакофотакис који је Тањугу проследила његова прес служба.

Флипс и Данијел Сервер изјавили за су за РТВ Дукађини да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале (тзв.) Косово променти своје ставове, осим Грчке.

– Грчка ће врло вероватно признати (тзв.) Косово. Зид који је створен тиме што пет земаља није признало (тзв.) Косово ускоро ће почети да се руши, када Грчка или нека друга земља одлучи да призна (тзв.) Косово“, рекао је Филипс.

Филипс и Сервер такође сматрају да би ставове пет земаља чланица ЕУ требало видети после окончања дијалога Београда и Приштине.

Оставите Коментар