Марко Арнаутовић, репрезентативац Аустрије српских корена, нашао се у центру пажње после гола и победе његове репрезентације над Северном Македонијом – 3:1 у првом колу Европског првенства. Он је на српском испсовао Езџана Алиоског, Албанца у табору Северне Македоније.

Аустрија је водила 2:1, а онда је све дилеме око победника голом у 89. минуту решио Марко Арнаутовић.

Момак за којег се распитује Црвена звезда, а који тренутно игра у Кини, имао је налет емоција, али није решио да се радује, већ је одлучио да поручи нешто ривалима – македонским Албанцима Езџану Алиоском и Егзону Бејулају.

Арнаутовић је користио тешке псовке на течном српском, а Алиоски га је и те како разумео, с обзиром на то да он неретко те исте псовке користи у Премијер лиги, где брани боје Лидса.

„Ј**ем ти мајку“, једна је од псовки коју је наводно изговорио Марко Арнаутовић, док је гледао ка ривалу с којим је водио жестоку битку током утакмице првог кола.

Ипак, већи и даљи сукоб искусно је спречио капитен Аустрије Давид Алаба који је дотрчао до свог нападача и рукама му покрио уста, како камере не би снимиле све оно што изговара.

Арнаутовићеве псовке на српском јако су одјекнуле у региону, а Хрвати су констатовали да су оне биле бруталне.

Подсетимо, Марко Арнаутовић је дете Србина и Аустријанке, па зато не чуди што се Алиоском и Бејулају обратио на течном српском, с обзиром на то да су га и те како разумели.

Ипак, по завршетку утакмице Арнаутовић и Алиоски су попричали, био је ту и велики Горан Пандев који се загрлио са нападачем Аустрије, па је по свему судећи „ратна секира“ експресно закопана.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар