Денис Ромац, угледни хрватски новинар, објавио је колумну у којој врло позитивно говори о председнику Србије Александру Вучићу

Ромац је у свом тексту, објављеном на порталу vecernji.hr под насловом „Србијански предсједник Вучић опалио је звучни шамар лидерима свих земаља регије, а поготово хрватском премијеру“, навео како се „Вучић и овим потезом, када је реч о борби против пандемије – а вакцинација против КОВИД-19 цео свет препознаје као једини начин за излазак из овог хаоса – дефинитивно потврдио као лидер регије, па чак и целе Европе“, додајући при том да је „ову партију, председник Вучић одиграо сјајно“.

Такође, у тексту се Ромац дотакао и бројки о броју вакцинисаних у Србији и Хрватској. Навео је при том, да што се тиче нашег суседа, њихов план имунизације „запиње“ на сваком кораку. Али је зато, констатовао да оно што у овом моменту функционише јесте „брзина вакцинисања хрватске политичке елите“, што је председник Србије успео да искориси у политичком смислу.

  • И у таквој ситуацији председник Србије Александар Вучић одлучио је опалити звучни шамар лидерима осталих земаља регије. Овај се пут Вучић дефинитивно има чиме похвалити. У овом је случају разоткрио хрватске слабости и разголитио хрватску политичку елиту која је, када је о процесу имунизације реч, показала тешко схватљиву неамбициозност, неспособност и изгубљеност – констатује Ромац.

Он се такође осврнуо на чињеницу да производња руске вакцине почиње у Србији, констатујући да је то још један у низу сјајних потеза које је урадио председник Србије Александар Вучић.

  • Председник Србије лично је, и то успешно, испреговарао испоруке вакцина у Србији. Други европски званичници, суочени са недостатком вакцина, окрећу се Русији. Руска вакцина ускоро би се требало почети производити у Србији. Немачка канцеларка и француски председник већ су разговарали са руским председником о производњи руское вакцине и у европским фабрикама. И Аустрија преговара са Москвом о увозу Спутњика В. Што за то време ради Хрватска? Чиме се бави премијер Пленковић? Знамо ли кад код нас почиње туристичка сезона? И како ће уопште почети без вакцина? – запитао се на крају свог текста Денис Ромац чиме је стао у ред оних појединаца и институција који за Србију тврде да је један о најбољих примера у свету како се на прави начин управља корона кризом.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар