Према релевантним информацијама из српске емиграције у Америци, Ким Ен Лужајић, данас Ким Ен Шкоро, жена Мирослава Шкоре, хрватског певача и декларисаног србомрсца, који окупља усташе у новом туђмановском Домовинском покрету, била је плесачица Балкан Денс Ансамбла, фолклорне народне групе, која је годинама жарила и палила на музичким забавама српских и четничких завичајних организација.

Једна од таквих организација била је и Српски народни савез (Serbian national federation) из Пицбурга, која је издавала Американски Србобран (American Srbobran), наш високонакладни, патриотски, четнички часопис. У њему се, како је видљиво из папира које поседујемо, 1982. године појављује текст, у којем Ким Ен Лужајић васцело читатељство Американског Србобрана извештава о променама у својој плесно-музичкој групи.

У то време, уредник часописа Американски Србобран био је познати српски хисторичар и велики патриота, борац за нашу Отаџбину – Јован Деретић, који је целом свету промовисао истину о Ђенералу Дражи Михаиловићу и славном Равногорском покрету.

Иначе, Јован И. Деретић, рођен 8. јануара 1937., био је приморан 1963. године напустити комунистичку Југославију и отићи на универзитет у Француску, у Лион, где је студирао историју. Добио је и почасни докторат у Америци, а до 1987. живео је у Чикагу, након чега се вратио у Србију. Његови најпознатији текстови говоре о коренима српске нације још две хиљаде година пре нове ере и у њима, поред осталога, доказује да је Александар Велики српски војсковођа по имену Александар Карановић, а Хрвати су аварско племе, које је примило српски језик.

Уосталом, као што је добро познато и Шкоро је старо српско презиме, којим се српски род дичи вековима, а нама су га украли новокомпоновани Бошњаци, али и квази-Хрвати.

Оставите Коментар