„Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји”, казао је митрополит црногорско-приморски Јоаникије у острошком скиту Светог Јована Крститеља у Јован долу код Никшића.

Подсетимо, велики број грађана окупио се на раскрсници и аутомобилима блокирао пут према цетињском селу Доња Заљут, како би и овога пута спречили свештенство СПЦ да прође до Бајкове цркве, на Бјелилу и одржи литургију.

  • Грдно су се преварили. Неће то ни Цуце ни свештеници који су родом из Цуца дозволити. Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји. Немојте много обраћати пажњу, драга браћо и сестре, јер они све што су градили, градили су на братском крвопролићу. А ми треба да се молимо да се наш народ измири, да једни друге цјеливамо, да једни друге помажемо, да не учествујемо у томе ни на који начин – рекао је Владика Јоаникије.

Владика им је поручио нека чине што су наумили.

  • Али, дошао је крај тој биједи и том лудилу. Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дијели. И у то се улаже велика енергија и велика средства. И чине се многе манипулације и шире се многе лажи- рекао је он.

Наше је, рекао је он, да се на овај велики празник помолимо Богу за мир, љубав, братско измирење и братску слогу, преноси Дан.

  • И да опростимо. И њима да опростимо. Да Бог опрости, јер не знају шта чине – закључио је изабрани Митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар