Да терор Албанаца над Србима датира много пре 1999. године, доказује инсерт из документарног филма који је снимљен 1982, али није био емитован у Југославији јер је тадашња власт то забранила како се не би нарушила слика братства и јединства међу народима.

Старица по имену Даница Миличић из села Самодраже на Косову тада је у документарцу испричала кроз шта пролази живећи на тој територији. Да би се докопали имања, албански криминалци убили су њеног мужа и сина, а након тога она је и даље трпела притиске и терор.

  • Некада је било 200 српских кућа, сада их је свега 5. Све је то отишло од терора, од притиска. Живим на овом имању које вреди 2 милијарде. Пре пола сата био је један Албанац. Уценио ме да ми купи земљу и стоку, и краву, и свиње, и коња за 400 милиона. Како ћу то продати? Где ћу живети? На овако лепом имању врше ми притисак Албанци. Не знам докле ћемо да издржимо – рекла је тада Даница.

Српске православне светиње као сведочанства хиљадугодишњег присуства Срба на Косову и тада су биле нападане, а ни српска гробља нису била поштеђена.

Advertisements

3 KОМЕНТАРА

  1. Тај терор шиптара над Србима траје много пре него 1982г,траје од
    момента од када је усташа броз почео да прима неконтролисано
    избеглице из Албаније и аутоматски им даје Српска држављанства.
    Ја сам 1пут као ученик средње школе 1974г са екскурзији био на космету и чим смо напустили нови пазар и 10так километра касније
    наша 2 аутобуса пратила су 4 џипа милиције која нас је пратила током целог боравка на космету

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here