Последњих пар месеци све више грађана нам пише о проблему који се догодио њима или њиховим пријатељима.

Наиме, ради се о повећаној активности лопова који улазе у станове и куће грађана чак и када некога има у стану. То није нека новина, и раније су лопови на овај начин долазили до свог плена, али очигледно је потребно повремено грађане упозоравати на њихов начин рада.

Лопови често обилазе зграде, односно иду по зградама најчешће, мада ни куће нису поштеђене, те отварају врата која нису закључана. Грађани углавном своје торбе, јакне, кључеве остављају баш негде у предсобљу које је опет најчешће одвојено од дневне собе где се најчешће борави. Kада виде да су врата отворена, лопови улазе, и узимају оно што се налази у том делу стана, најчешће торбе, новчанике, али неретко и јакне, патике, ципеле, а затим лагано излазе. Грађани тек касније примете да им нешто фали. Они који примете лопова када отвори врата углавном поставе питање кога траже, али лопови углавном имају разна оправдања, „Kуцао сам нисте чули, прикупљамо помоћ за болесно дете“, „Промашио сам стан, одвео ме лифт на спрат ниже.“, и на томе се заврши, а постоји могућност да су тога дана код неког комшије нешто украли.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА саветује свим грађанима да обавезно закључавају улазна врата стана али и да своје торбе и кључеве не остављају у предсобљу. Уколико се догоди да буду покрадени, обавезно треба да пријаве полицији.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар