Амбасадор Израела у Хрватској Гари Kорен показао је у четвртак представницима локалних медија нецензурисани снимак злочина Хамаса.

Узнемирујући снимак, како је рекао, није ни на који начин објављен у израелском медијима него је само приказан министрима и делу посланика у парламенту. На снимку упада Хамаса у Израел види се иживљавање над мртвима, спаљена тела, укључујући и тело бебе, одрубљивање глава…

Kорен је нагласио да је двоминутни снимак тек део дужег и да га је јавно приказао како би свет знао са ким Израел има посла.

За људе у Гази каже да им је испран мозак и да то Хамас систематично ради годинама и то делом и кроз школски систем који генерише мржњу према Јеврејима и заговара уништење јеврејске државе.

Тврди и да Израел нема другог избора него да уништи Хамас и да би, када би од тог циља сада одустали, то значило да је ово само још једна рунда убијених људи на Блиском истоку.

Kорен тврди да је Израел одложио копнену инвазију како би цивили могли да се на време евакуишу из Појаса Газе. Израелски амбасадор је рекао да је до одлуке о одлагању дошло управо ради смањења броја жртава међу цивилима и додао да је 700.000 цивила отишло на југ Појаса Газе док је друге Хамас спречио уништавајући евакуацијске руте, што је Израел, како је рекао, успео и да докаже.

„СРБИ У ХРВАТСKОЈ ИМАЛИ СРЕЋЕ“

Амбасадор Kорен каже да би Египат и друге земље на Блиском истоку требало да кажу зашто нису примиле избеглице из Газе и зашто нису нимало одушевљене том идејом.

Додао је да „Хрватска због Домовинског рата“ добро разуме чему је Израел изложен. Рекао је и да су Срби са територије Хрватске „имали среће“ што је Србија хтела да их прими за разлику од арапских држава које не желе да прими Палестинце јер их сматрају реметилачким фактором.

Kорен је на брифингу изјавио и да је западњацима данас лако да заузму „праведнички став“ о сукобу јер им нико не прети.

  • Нама је овај рат питање опстанка – рекао је амбасадор.

Наводи да га не изненађује да су Европљани постали пацифисти након два ужасна светска рата, али додаје да Израел није у Европској унији него на Блиском истоку.

  • На Блиском истоку су правила другачија. Ми можемо бити највише хумани што можемо, али друга страна није хумана. Ми нисмо хришћани. Нећемо окренути други образ. Ратови нису нежни. Нису то биле ни „Олуја“ ни Домовински рат – рекао је Kорен наглашавајући да Израел нема другог избора осим потпуног уништења Хамаса.

Оставите Коментар