Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да верује да ће одборници Скупштине града Београда прихватити његову иницијативу и да ће Благоје Јововић, човек који је пуцао у, како каже, највећег злотвора српског народа Анту Павелића, добити улицу у Београду.

Весић је на свом Фејсбуку написао да ће град Београд именовањем улице по Јововићу указати почаст том српском хероју за његов херојски чин, а након што је деценијама био непознат за српску историју и предање.

Према Весићевим речима, на спомен плочи која ће се налазити у улици Благоја Јововића писати да је он 10. априла 1957. године у Аргентини „извршио људску правду пуцајући у највећег злотвора српског народа усташког вођу Анту Павелића“.

„Уз помоћ неколико пријатеља, Благоје Јововић, у недостатку судског процеса и законске казне, спровео је правду над злочинцем Павелићем. Тако је осветио стотине хиљада Срба који су невини страдали од усташке каме у стравичним злочинима у Другом светском рату. Зликовац је преминуо од последица рана које му је нанео овај херој“, написао је Весић.

Седница Скупштине града Београда на којој ће се одлучивати о Весићевом предлогу одржаће се 30. јула.

Оставите Коментар