Током албанске агресије, у периоду од 1998. до 2000. године само на подручју Призрена је убијено и киднаповано више од 360 грађана српске и неалбанске националности. Монструзност агресора показује се кроз статистику која каже да је међу убијенима било и осамнаесторо деце.

Албански терористи, припадници тзв. „ОВK“ бесомучно су убијали цивиле.

Жене, деца и стари нису били поштеђени – њихова једина кривица била је њихова националност.

На мети немилосрдних терориста били су Роми, Бошњаци, Турци, Горанци, Ашкалије али и лојални Албанци.

Десетак логора и приватних затвора у којима су затварани српски цивили и полицајци отварани су на територији општине Призрен. У тим логорима су вршена и масовна систематска силовања жена и девојака српске, ромске и албанске националности.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

У светом Душановом граду најмлађе жртве албанског терора били су четворомесечни Сава Младеновић и шестомесечна беба Зорица Димић. Убијени су 1999. на врло окрутан начин.

Ипак, једна од најокрутнијих случајева свакако је отмица и убиство тада 15-годишње девојчице Јасне Тасић. Девојчицу су 29. априла 1999. наоружани албански екстремисти пресрели на путу ка кући и насилно је одвели у непознатом правцу.

Војници под командом Рамуша Харадинаја затворили су ову девојчицу у кућу Назифа Елзанија која је служила као приватни затвор.

Јасна је била изложена страховитом психичком и физичком терору од стране екстремиста. У том затвору Јасна је била зверски мучена и малтретирана а потом окрутно убијена.

foto: istinapravda1000.blogspot.ba

Недужна девојчица није знала шта значи рат. Ипак, Јасна је за албанске екстремисте представљала претњу због чега је морала бити уклоњена. Стравичне слике њеног убиства обишле су читав свет, а до данас нико није процесуиран за ово свирепо убиство.

Сви снови, жеље, надања, прекинуте си на најокрутнији могући начин. Једно детињство је угашено – њој је ускраћена могућност да одрасте.

Албански екстремисти су на најокрутнији начин прекинули једно детињство. Прекинути су сви снови, жеље, надања, маштања једног детета. Јасни није дозвољено да одрасте!

Јасна би данас имала 35 година, можда брак, децу…уместо тога, монструзно убијено дете већ 19 година почива на локалном гробљу.

Готово две деценије касније чекају се одговори – ко је за ово имао срца?

Оставите Коментар