Деда Фуад Авдић један је од „староседелаца“ новосадског Шодроша, последњих 30 година пеца и храни псе на овом месту, а последњих дана присуствује „активизму“ и протестима поводом почетка изградње новог моста.

Шодрош је у последњих неколико дана мета „активиста“ који ометају раднике у свом послу, притом нападајући новинаре и полицију која је због њих приморана да буде присутна.
„Дунав је мој живот, Дунав је моја љубав, Шодрош – шта да кажем, 30 година сам овде. Видим, појавили се неки Партизани, причају неке бајке, рушиће се, Дунав ће се померати.. Па људи, немојте се заваравати… Ко вам је напунио уши са тим причама и бајкама, треба да напредујемо, рекао је деда Фуад уз констатацију да једва чека нови мост, те да „не живимо у каменом добу“.

Последњих дана сведок је борбе „активиста“ са полицијом, што му тешко пада као некоме ко воли ову државу, Нови Сад и Шодрош, а не познаје оне који га „бране“.
„Мука ме ухвати кад видим да се полиција бори са некима, нико од њих није одавде, нико од њих не зна, појма немају о чему се ради, они бране Шодрош – кога ви браните децо моја? Нико ово нама неће узети, ово је наше“, каже Фуад, али његове речи не наилазе увек на лепе реакције.

„Мука ми је кад чујем те глупости и приче, а не смеш ништа да кажеш, сви кажу „шта ти матори“, псују ме, хоће да ме туку…“, каже стари новосадски пецарош.

Деда Фуад има 70 година, од којих је скоро половину провео на „свом“ Шодрошу, а проживео је свашта, укључујући и ратове од којих је у једном и рањен 1990. године.
„Да поручим младежи, да се не заваравају, свашта сам проживео, ратовао сам за ову моју Србију, пуно изгубио у личном животу за Србију – трунке ми није жао, све сам дао што сам могао. Само народе, немојте веорвати глупостима и наседати на бајке и приче, свима ће нам бити боље“, закључио је стари Новосађанин.

Оставите Коментар