Социјалистичка партија Словеније упутила је позив председнику, премијеру и члановима владе те земље, да се заложе да Република Словенија, по угледу на све већи број земаља, повуче признање Косова.

Од њих се тражи да Словенија подржи територијални интегритет Републике Србије.

У писму те странке се наводи да је Словенија 2008. године начинила велику грешку признањем независности дела територије Републике Србије, братске земље.

„Косово и Метохија је саставни и неодвојив део Србије, као што такође пише у резолуцији 1244 УН“, истиче та словеначка ванпарламентарна странка.

У поруци се напомиње да Косово и Метохија, „јужна покрајина нама братске земље“, према међународном праву, није имала никакво право да се изјасни „држава“, и додаје да је 10 година након признавања, још очигледније да је Косово од почетка југословенске кризе 1980-их било – инструмент Запада.

На Косову, САД база Бондстил, ствара немире на јужној граници Србије и на самом Косову, и оваква пракса је усмерена ка братској Србији, братској Русији, Словенији и Европи.

„Европа је буре барута, Балкан је детонатор и са садашњом ескалацијом ситуација постаје врло опасна, чак и за грађане Републике Словеније. Зато Западу треба дати јасан сигнал да се нећемо потчинити његовој политици“ , истиче Социјалситичка партија Словеније.

Advertisements