Пре 70 година основан је Северноатлантски војни савез (НАТО), превасходно осмишљен као одбрамбени пакт САД и појединих западноевропских држава од евентуалне ратне претње тадашњег СССР. Основни концепт НАТО доктрине био је да свака појединачно нападнута држава буде брањена заједничким деловањем свих чланица алијансе. Сматрам да су падом Берлинског зида, нестанком супарничког Варшавског пакта и распадом моћног комунистичког СССР 1991. године створени сви предуслови за престанак даљег постојања НАТО!

Ови крупни геостратешки поремећаји на глобалном плану донели су униполарни систем који је своје прве неправедне намере испољио управо над мојим народом и државом. Приликом нелегалног распада Југославије НАТО се ставио у функцију отворене војне подршке сецесионистичким републикама и тиме грубо нарушио успостављени међународни правни поредак. НАТО је током ратова наметнутих српском народу 1991-99. године покренуо и нове неоружане концепте тзв. политичког и хуманитарног деловања противно јасно дефинисаној одбрамбеној улози при оснивачком споразуму НАТО од 4. априла 1949. године!

Незаконито војно уплитање у грађански рат против државе која није угрозила безбедност ниједне НАТО земље поставља питање чему онда напади на мој народ? Одговор се можда може наћи у спровођењу војних и политичких интереса НАТО чланица ради приближавања руским границама и освајању природних ресурса независних држава попут Србије! Инструменти политичке и медијске кампање НАТО на Западу против Србије срамно су дехуманизовали праведну борбу српског народа за опстанак и оспориле право нашег народа на државну независност и војну неутралност.

Полувековни оснивачки јубилеј агресорска алијанса „прославила“ је у јеку нелегалне кампање против суверене Србије 1999. године која се легитимно бранила на сопственој територији. Сматрам да западни центри моћи данас поново и нескривено активирају своје истакнуте марионете. Видљив је широк спектар синхронизованог антидржавног и анационалног деловање баш у време када се Србија налази у тешкој фази борбе за опстанак Космета у свом саставу. На путу економског и институционалног опоравка државе од опште катастрофе проузроковане „радом“ споља инсталираног диктаторског „жутог“ режима, НАТО стратегија „политичке демократизације“ осланац налази у доказаним савезницима.

Пребогати лидери тзв. демократске опозиције који су руководили државним апаратом након петооктобарског пуча 2000. године новим медијским манипулацијама покушавају да унесу конфузију и немир у јавни живот Србије. Организовано улично насиље, застрашивање неистомишљеника, покушаји блокаде градова и застрашујућа сценографија „демократских“ перформанса неће заплашити и заварати народ који је претрпео три деценије терора Запада и домаће пете колоне! Уверен сам у потпуни политички слом послушника страних амбасада и њихових малобројнних присталица приликом (зло)употребе нимало наивних „обојених игара“ у нашој земљи. Од српског народа такви могу добити само бесплатну карту за очигледан политички Титаник и њихов бродолом већ јесте видљива победа патриотске већине наших грађана. И овогодишњи НАТО јубилеј Србија дочекује као независна и усправна држава!

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Миша Вацић, председник Српске деснице

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here