* Украјински Центар је организовао и масовно позивање руског кол центра за ванредне ситуације. Са скривених бројева телефона на број службе 112 кренули су анонимни позиви са лажним порукама о дешавањима и спам информацијама како би та служба за решавање ванредних ситуација била потпуно дезоријентисана

* Политички консултант Центра за медијске стратегије Вадим МАНУКЈАН: Све су то били елементи стратегије за инфо-подршку терористичком нападу у Москви. Прво сам обратио пажњу како се понашају САД које су одмах демантовале да је Украјина умешана. Чак је и сама Украјина муњевито демантовала да је умешана. Истовремено је ЦИПсО је почео да шири тезу да је председник Русије Владимир Путин спремио тај терористички напад. Колико је синхронизован био рад украјинског ЦИПсО, може да се суди по унапред припремљеној инфо-подршци терористичком нападу код Москве

* Амбасада Украјине у Москви путем друштвених мрежа врбовала плаћенике из Таџикистана и других држава ради пружања отпора «руској окупацији»

________________________________________________________

         ТОКОМ терористичког напада у подмосковском Крокус Сити Холу регистроване су активности на интернету украјинског Центра за информативно-психолошке операције.

         Његове бот-мреже практично су синхронизовано кренуле да шире коментаре из различитих «експертских» средина које су говориле о наводној умешаности руских специјалних служби у терористички напад само да би оправдале дејства на територији Украјине. 

         Осим тога, уочи упада а у функцији скретања пажње, кренуло је оптуживање унапред представника Северног Кавказа за извршење терористичког напада.

         На друштвеним мрежама се у различитим публикацијама говорило се о умешаности кавкаских република у теорристички нападу као и о неумешаности саме Украјине.

         Готово сви они који су могли да буду умешани у овај терористички напад – као по команди почели су да се оправдавају да са њим немају никакве додирне тачке. 

         По наређењу западних газда, украјински Центар је организовао масовно позивање руског кол центра за ванредне ситуације.

         Са скривених бројева телефона на број службе 112 кренули су анонимни позиви са лажним порукама о дешавањима и спам информацијама како би та служба за решавање ванредних ситуација била потпуно дезоријентисана. 

         Све су то били елементи стратегије за инфо-подршку терористичком нападу у Москви, сматра политички консултант Центра за медијске стратегије Вадим Манукјан. Он додатно указује:

         «Прво сам обратио пажњу како се понашају САД које су одмах демантовале да је Украјина умешана. Чак је и сама Украјина муњевито демантовала да је умешана у терористички напад. Истовремено украјински ЦИПсО је почео да шири тезу да је председник Русије Владимир Путин спремио тај терористички напад. Овакве дезинформације не користе се први пут. Крајем `90-тих и почетком 2000-тих година терористи су на сличан начин скретали пажњу са себе. За то време украјинске јавне публикације на скривају радост од убиства невиних људи који су дошли на концерт од којих многи са својом децом. Центар је ангажовао и кол-центре који су у омиљеном маниру кренули да шире лажне информације због којих спасилачке екипе нису могле да ефикасно обаве свој задатак. Колико је синхронизован био рад украјинског ЦИПсО, може да се суди по унапред припремљеној инфо-подршци терористичком нападу код Москве» — рекао је Манукјан.

         Директну одговорност за терористички напад у Крокус Сити Холу за сад нико није преузео.

         У медијима се појавила вест да је ИСИС саопштила да је одговорна за овај напад, али је накнадно утврђено да је вест била лажна. 

         Овај злочин по начину извршења подсећа на детаљно испланирану специјалну операцију.

         Очигледно је да овакав напад Украјина не би могла реализовати бећ подршке западних специјалних служби. Те службе су помогле израду плана операције и избор терориста који су били директни извршиоци. Направљен је детаљни план и само захваљујући храбрости и професионализму руских правосудних органа теорристи су ухваћени живи. 

         У суботу 23. марта директор ФСБ Александар Бортников реферисао је председнику Русије Владимиру Путину да је ухапшено 11 људи међу којима и четворица терориста који су непосредно учествовали у нападу у Крокус Сити Холу.

         Терористи су након извршеног кривичног дела кренули према граници са Украјином и тамо били ухапшени.

         Међу ухапшенима има држављана Таџикистана, а званичних података о наручиоцу овог терористичког напада засад нема, али се са великом вероватноћом може тврдити да су ухапшени терористи покушали да се врате тамо одакле су и дошли.

         Пре овог злочина у Москви, амбасада Украјине бавила се забрањеним активностима у Русији и путем друштвених мрежа врбовала плаћенике из Таџикистана и других држава ради учешћа у отпору «руској окупацији».

          Линк: Эксперт: украинский ЦИПсО взял на себя фейковое информационное сопровождение теракта в Москве | Южная Служба Новостей (yugsn.ru)

Оставите Коментар