Нови премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, на конференцији за новинаре, након завршетка сједнице Скупштине, захвалио је на, како је навео, перманентној подршци.

“Имамо само једну обавезу – да вас не разочарамо. Нијесмо жељели да дајемо ниједно конкретно обећање јер претпостављамо да подаци које имамо нијесу тачни. Тачан податак је само оно сто је тачно нађено. Све друго је претпоставка. Имамо статистику која је чудновата, која се разликује од података одређених министарстава”, казао је Кривокапић.

Подаци који долазе до одређених служби, како је навео, врло често су такви да не одговарају стварности.

Казао је да његов стил није критиковање него рад и да ће то ће бити мото ове Владе.

“Није коректно и нема тога који може направити резултат за двјеста дана”, навео је он.

Измјене Закона о слободи вјероисповијести, како је навео, већ су припремили. “Надам се да ће то бити наш први конкретни корак”, рекао је Кривокапић. Казао је и да ће већ прве седмице имати “интензивне разговоре са свим амбасадорима”.

Одговарајући на питања новинара о протјеривању српског амбасадора Владимира Божовића, Кривокапић је рекао да жали због тога што се десило.

“То што нам процедуре омогућавају, ми ћемо испоштовати. Знам да нам не требају било какви проблеми. Неће Црна Гора постати друга српска држава. Црна Гора је независна и биће таква до краја. Инсистираћемо на најбољим односима са свим сусједима, не по пријатељској линији, него институционално – на обострано задовољство”, рекао је он. Кад је посриједи Буџет, Кривокапић је казао да ће нацрт бити направљен до 20. децембра.

“Методолошки имамо други приступ, али га за десет дана не можемо направити другачијим, можемо га кориговати – то зависи од сарадње са Централном банком”, рекао је он.

Кривокапић је навео и да образовање мора да се промијени.

“Нећемо правити реформу, али можемо направити другачији приступ, користити другачије методе. Дјецу учити да радосни иду у школу, да нема додатних часова”, казао је Кривокапић.

Оставите Коментар