Виши суд у Београду у целости је усвојио захтев Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду за привремено одузимање имовине од осумњиченог Војкана Kрстића.

  • Решењем судије за претходни поступак Kрстићу је привремено одузето 12 непокретности међу којима су пољопривредна земљишта у Београду и околини, стан у Београду и стамбени објекат такође у Београду, затим пет луксузних аутомобила, мотоцикл и три прикључна возила, као и новчана средства са банковног рачуна у износу од преко милион динара – саопштено је из Вишег тужилаштва у Београду.

Привремено управљање одузетом имовином решењем судије поверено је Дирекцији за управљење Министарства правде Србије.

Више јавно тужллаштво у Београду подсећа да се пред Посебним одељењем овог тужилаштва против Kрстића води истрага због сумње да је као власник фирме „Елита градња“ д.о.о. Београд оштетио буџете три београдске општине за око 10 милиона динара, а својој фирми у том износу прибавио противправну имовинску корист, на име увећаних износа за услуге одношења смећа и шута са територија ових општина.

Окривљени се налази у притвору.

Такође, тужилаштво указује да је из извештаја Јединице за финансијске истраге МУП-а Србије и целокупних списа предмета утврђено постојање очигледне несразмере између законитих прихода и расхода окривљеног из чега даље произилази основана сумња да су покретне и непокретне стварикоје су му привремено одуете, стечене извршењем кривичног дела.

Због тога постоје разлози који оправдавају потребу за привременим одузимањем имовине, односно јер постоји вероватноћа да би касније одузимање имовине проистекле из кривичног дела било отежано или онемогућено.

Оставите Коментар