Мариника Тепић, потпредседница Ђиласове странке придружила се нападима тајкунских медија на Вишег јавног тужиоца у Београду Ненада Стефановића.

Н1, НоваС, Пешчаник, Време, НИН, Директно, Инсајдер данима воде прљаву кампању против Стефановића, а сада је Мариника добила задатак да са скупштинске говорнице износи бруталне лажи о њему.
Без и једног аргумента упорно лаже по задатку покушавајући да овом тужиоцу свали у одговорност туђа непочинства. Сад се инсинуира да Стефановић опструира кривичне поступке против Стајића и извесног инвеститора Бранка Станојевића.

Наш извор близак правосуђу открива да је цела серија напада почела оног момента када је Више јавно тужилаштво по налогу Ненада Стефановића почело да ревидира поступање основних тужилаштава у предметима нелегалне градње.

-Ово је по оној народној „дрште лопова“. Проверљиви су и јавно доступни подаци ко су ова лица и где се и од када воде предмети против њих. Поверљиво је у Првом основном јавном тужилаштву колико је кривичних пријава против њих одбачено, као и стање поступака у Вишем тужилаштву. Шеф првог основног јавног тужилаштва је Љубивоје Ђорђевић, који се на том месту налази од 2010. године, и који је политички и интересно везан за странку Маринике Тепић и њене политичке спонзоре. Исто као и Мики Алексић. Цела серија напада је и почела када је Више јавно тужилаштво по налогу Ненада Стефановића почело да ревидира поступање основних тужилаштава у предметима нелегалне градње. Тужилац Ђорђевић се препознао у томе – наводи наш извор и додаје да је потпуно јасно да лажне Лауре, разне Маринике и Алексићи, пропагандне платформе попут Н1, Нове С и остали имају исти задатак, да заштите стварну мрежу која држи српско правосуђе већ више од двадесет година.

-Лако су поверљиве и доступне јавности информације колико је Ђорђевићево прво тужилаштво одбацило кривичних пријава против наведених и других најразличитијих спорних лица. И никада га нико од лажне опозиције, а заправо експонената страног утицаја, није прозвао. Ни њега ни остале који више од двадесет година разарају српско правосуђе. Сви до једног су у одличним односима са страним амбасадама и страним „невладиним“ организацијама који их финансирају преко разних пројеката. Свака власт се плашила да се обрачуна са њима и под сваком влашћу су напредовали. Стефановић је први носилац функције на овако високом месту у правосуђу који није део ових кланова и који је одбио да оде на поклоњење страним амбасадорима. Зато је оваква кампања против њега и зато се сви њихови ресурси овако очигледно користе у покушају да се он компромитује и склони. Оно што се исто зна, јесте да је Загорка Доловац већ месец дана принуђена да се правда у страним амбасадама зашто Стефановић још увек обавља своју функцију. Зато се напади усмеравају и према његовим најближим сарадницима како би се овај део правосуђа који не могу да контролишу паралисао. Директна последица њихових радњи је угрожавање текућих истрага и поступака против криминалних група и појединаца. Јасно је да ко год покуша да се одупре недозвољеном утицају, а нарочито утицају страних амбасада биће изложен медијском линчу пропагандне машинерије – закључује наш извор.

Оставите Коментар