Стеван Ђокић није приватни детектив, него је саветник за безбедност и истраге и има уредно регистровану фирму која се бави безбедносним саветовањем, привредна шифра делатности за коју се уредно плаћа порез, што је лако могуће проверити у АПР-у. Но не замерам ту врсту вређања јер сам пре тога радио као приватни детектив више од петнаест година, али обзиром на лоше законско решење које је осмислила претходна власт, нисам више те сам се пребацио на безбедносно саветовање, стоји у одговору који је прослеђен редакцији портала Republika.rs.

Замерку стављам на другу ствар у тексту и наслову, а то је да сам ја почео хајку против МУП-а. Никада нисам био против МУП-а, штавише увек сам испред своје организације ДБА подржавао МУП и увек био на страни обичног полицајца, можда и више од појединих синдиката који су и направили целу ову заврзламу. Цео блок патриотског НВО испред којег стојим увек је подржавао МУП и нашу војску.

У претходним саопштењима, што се може видети на нашем сајту, ми смо подржали Уредбу, која је опет донешена без НВО цивилног сектора безбедности, а која је уплашила многе чланове свих НВО. Ни једна организација нема изглед полицијске значке, али ми смо колатерална штета у овој причи. Поред тога, високи представник полиције и једног синдиката, јавно је у једном гостовању (јутарњи програм тв Хепи) рекао да ће сви бити привођени и да ће се писати казне. Јавно је позвао грађане да се значке уништавају. То је огроман притисак на НВО сектор, а у целом свету и НВО цивилни сектор безбедности поседује своје значке и издаје их својим члановима.

Колекционарска Удружења су такође у проблему јер је и само поседовање прекршај.

Четрнаест организација цивилног сектора безбедности делегирало је мене да одлазим на састанке и да заступам интересе свих нас. Ни једног тренутка нисмо ишли против МУП-а, напротив, давали смо подршку и када су се последњих дана дешавали проблеми по Новом Пазару што се може видети у разним нашим јавним гостовањима, у којима смо некада били и са новинарима Српског Телеграфа.

Наше НВО су биле активне и када су биле поплаве, и када је било ванредно стање, много наших чланова је помагало и Општинама као волонтери, учествовали смо у потрагама за несталима, излагали смо научне радове, учествовали на међународним конференцијама где смо представљали Србију…

Наше залагање не иде против МУП-а, напротив, ми јесмо за то да се ове ствари регулишу, али смо и за то да неко чује и нас. Ми смо сви уредно регистровани, послујемо по свим законима наше Србије, и део смо патриотског блока који не добија новац из иностранства него се финансирамо самостално, опет према свим законима и повељама УН које јасно кажу да то могу да буду и чланске значке и плакете и слично.

Спровођење уредбе почело је али чини се да је то селективно. Наиме, недавно је одузета једна чланска значка која је убрзо враћена њеном власнику, а од нас се тражи да пошаљемо спискове чланова и сву документацију. Драго нам је да је тој организацији враћена значка, али није у реду да се закон спроводи селективно. Од МУП-а тражимо само пет минута, да седнемо сви за исти сто и да донесемо најбоље решење за спровођење Уредбе, а касније и Закона јер нам је стварно потребно сређивање ове области.

Стеван Ђокић, саветник за безбедност и истраге

Оставите Коментар