Планове ДПС „режисера“ да организовањем „патриотских“ скупова дестабилизују земљу и изврше притисак на одређене политичке структуре у циљу крађе изборне воље, развијали су јуче у „прах и пепео“ њихови „пиони“.

Како сведоче бројни видео записи из црногорске престонице, „милобранитељски“ сусрет убрзо је изгубио привид „одбране државе од издајника“ и показао свој прави карактер – режимски шовинисти и србофоби направили су својеврстан усташки пир, „ратујући“ са Србима уз песме Томпсона и Мирослава Шкора.

Тако је скупина која је негодовала и „евивала“ док су звонила звона Цетињског манастира, утеху нашла у Томпсоновој песми „Бојна чавоглаве“, и „помиритељској“ поруци – „Стићи ће вас наша рука и у Србији“.

Осим Томпсона, „бранитељи“ одлазећег режима тешили су се и песмом Мирослава Шкора „Суде ми“, посвећеној ратним злочинцима, хрватским генералима у Хагу.

Подсетимо на изјаву Шкора порталу Direktno.hr, у којој говори како се у тренутку ослобађајуће пресуде генералима Готовини и Маркачу возио улицама Загреба, а онда – стао и заплакао…

Иако је очигледно да су песме ‘Суде ми и ‘Светиња’ о генералу Готовини, ја сам те песме посветио свим хрватским генералима; и генералу Блашкићу, Маркачу, Чермаку, свим генералима из БиХ који су и дан данас у Хаагу, укључујући шесторку, па и сваком хрватском човеку који је био у ситуацији да брани своје сведочење љубави према својој земљи.”.

С обзиром да Милогорци обожавају Секулу Дрљевића, Савића Марковића Штедимлију и тако баштине усташку идеологију, те да је градоначелник Подгорице, познат по жаљењу што Црна Гора није решила своје национално питање по моделу Хрватске из 90-их – „назочио“ скупу на Цетињу, јасно је да на најављеном скупу у Подгорици, добронамерни и нормални грађани Црне Горе намају шта да траже.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар