Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић, који је председнички кандидат коалиције НАДА у којој је и Покрет обнове краљевине Србије (ПОKС), рекао је да су „сувише велике разлике унутар опозиције“ да би имала једног кандидата за предстојеће председничке изборе.

„Поштујем и волим дебату и могу да чујем сваки аргумент, али то не значи да могу да будем на истој страни са људима који сматрају да је у Сребреници почињен злочин геноцида, што није тачно и то говорим као правник, а не као Србин или као грађанин ове земље или као председнички кандидат“, рекао је Јовановић, на недељник НИН.

Kако је додао, „не могу да будем на истој страни са онима који који сматрају да је Kосово независно и да се ту ништа не може урадити, који сматрају да је мурал Ратка Младића срамота за српски народ, а Аћиф-ефендија није срамота и то никад не помињу“.

„Између српске коалиције НАДА, мене лично и доброг дела те, да кажем, бриселске опозиције, ипак су суштинске разлике и у погледу идеологије коју заступамо и у погледу начина на који ваља водити политичку борбу. Не видим ништа страшно у томе да се људи сабирају по политичком виђену ситуације. Напротив“, рекао је Јовановић.

Оставите Коментар