Црна Гора је данас, након три деценије власти ДПС-а председника државе Мила Ђукановића, добила нову владу, на челу с премијером Здравком Kривокапићем.
У завршном обраћању у црногорском парламенту, Kривокапић је поручио да је ово „прича о почетку директне демократије“ у Црној Гори.

  • Ова влада није можда пожељна и критикована је, да ли сам пребројавао крвна зрнца, не, нити ћу. Ниједног министра нисам питао је ли Србин, Црногорац… Ово је наша Црна Гора. Немојте даље да се делимо. Морамо сви да градимо бољу будућност, засновану на талентима и знању. Имамо природно богатсво, али највеће богатство је наш човек, који има велики потенцијал. То је црногорски етос, није било чији, него црногорски – поручио је Kривокапић.

Истакао је да нема те економије која је важнија од система вредности.

  • Дајте да се Црна Гора преобрази у сваком смислу, ако кренемо сви заједно, ми ћемо бити победници. Нећемо питати која је ово влада. Ако је правда за све, многе ствари ће кренути на боље – рекао је Kривокапић.

Kада се, казао је, „човеку укаже оваква прилика, јединствена је и непоновљива част и лична и свих нас заједно“.

Kривокапић, који је универзитетски професор, рекао је да је увек имао један циљ – да преноси знање, али да то прилагоди ономе који слуша.

  • У овом парламенту сам доживео да скоро ништа не знам, да сам исказан на овај или на онај начин. За то време сам записивао све што сте казали и чудио се како то доживљава обичан грађанин. Молим вас, ако то није мера онога што Црна Гора има, онда како ћемо ићи даље – упитао је нови црногорски премијер.

Додао је да није битан он, Здравко Kривокапић, и ова влада.

  • Ми смо овде искључиво због грађана које нећемо делити. Грађани су победили 30. августа, народ је на јединствен начин показао да може оловком да се победи, да може глас народа да надвлада све могуће политичке копрупције које су доказиве – рекао је Kривокапић.

Ова влада, поручио је, жели нулту корупцију.

  • Али, не може влада сама, морамо сви заједно. Ова влада ће трајати, 100 или 200 дана, али, верујте, трајаће четири године, јер ће 41 увек бити веће од 40 – закључио је црногорски премијер.

Оставите Коментар