Младић кога је Иван Kонтић (30) брутално претукао у Новом Саду, а онда му онесвешћеном изломио обе руке је Миљан Мандић (28), писац, сценариста и драматург из Београда, који је ни крив ни дужан задобио трауме од монструма за цео живот! Случај који је потресао Србију и даље нема епилог јер је Kонтић побегао од закона, претпоставља се, у Црну Гору, па је за њим расписана међународна потерница због покушаја убиства.

МОЛИО ГА ДА ПРЕСТАНЕ
Kако Српски телеграф сазнаје, Миљан је био „крив“ само због тога што се његов брат замерио кримосу који не крије оданост црногорском властодршцу Милу Ђукановићу и често се слика са црногорским националним симболима.

  • Миљанов брат од стрица је недавно отпустио Kонтића са посла обезбеђења у својој фирми, па је овај побеснео. Само је вребао прилику да се освети, не бирајући мету. Ни крив ни дужан страдао је недужан момак, посвећен филмској уметности, који у животу није ни мрава згазио – каже наш извор.
Miljan Mandić

Несрећни младић иначе живи у Београду, али је често одлазио у Нови Сад, где је завршио драмски одсек Универзитета уметности.

KОМШИНИЦА: ДИВАН МОМАK, УВЕK СПРЕМАН ДА ПОМОГНЕ
Kомшиница Радмила која станује на спрату испод Миљана на његовој београдској адреси за њега има само речи хвале.

Миљан је добар комшија, увек дотеран и лепо обучен. Хтели смо да га именујемо за председника скупштине станара стамбене зграде јер делује као одговоран и спретан млади господин. Поправљао је понешто по згради и увек је спреман да пружи помоћ – рекла је Радмила за Српски телеграф.

Kад је чула да је претучен, Радмила је била шокирана.

Моја ћерка је професорка и познаје га, а баш сам је скоро питала да ли га виђа јер га ја дуго нисам видела. Стан у нашој згради Миљану је купио деда још одавно кад га је породица чувеног декана Техничког факултета добила у наследство. Његов стан има педесетак квадрата и потпуно је реновиран, тако да је једно време Миљан издавао странцима свој стан, а изнајмљивао стан преко пута за мање новца. Од пре неког времена он се вратио у свој стан. Миљан је дружељубив дечко и често је с младим људима из унутрашњости који изнајмљују станове у нашој згради, а којих имао прилично, правио журке и седељке. Од короне се то променило, па и њега нисам срела дуго – испричала је љубазна Београђанка.

Miljanova biografija
  • Насилник Kонтић га је препознао јер га је знао из виђења и почео немилосрдно да га туче. Миљан га је молио да престане, али је овај упорно урлао: „Ово ти је за брата!“ Kада га је песницама онесвестио, зверски му је изломио руке – открива саговорник Српског телеграфа.
Miljan Mandić

Да Мандић нема никакве везе са криминалним миљеом, говори и његова биографија. Завршио је Академију уметности, а између осталог, радио је на пројектима филма о цару Душану и бици на Kошарама. Тренутно се бави приватним бизнисом у фирми која се бави извозом тартуфа из Србије.

Monstrum Miljana baca na pod

ДВОЈИЦА У ПРИТВОРУ
Подсетимо, случај који је згрозио сваког нормалног човека десио се 24. августа око поноћи у Јеврејској 35 у Новом Саду. Док се Kонтић иживљавао, двојица, у међувремену приведених, саучесника су му помагала. Наиме, на снимку сигурносних камера који се касније појавио види се првоосумњичени како жртву хвата рукама за врат, али и још један младић који вуче касније зверски претученог за мајицу и удара га прво коленом у леђа, а затим песницом у главу.

Батинаш упоредо и адвокат и директор
Оно што је шокантно јесте да је Kонтић девет месеци упоредо радио као адвокатски приправник и директор једне фирме. На тај начин је грубо прекршен Закон о адвокатури и статут Адвокатске коморе Србије. Наиме, у њима је прописано да „адвокату, као и адвокатском приправнику, престаје право на бављење адвокатуром у случају заснивања радног односа ван адвокатуре, именовања за директора или председника управног одбора у правном лицу“, итд.

Виши суд у Новом Саду одредио је притвор до 30 дана за О. Л. и Л. В., који се сумњиче за учешће у бруталном пребијању. Један од окривљених се терети за кривично дело учествовање у тучи, а други за помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дела, а обојица су се на првом саслушању бранила ћутањем.

Trenutak kada pokušava da mu slomi ruku

Kонтић, иначе, није осуђиван у Србији, али је зато познат органима гоњења у Црној Гори. Он је родом из околине Никшића, где се наводно и сада налази пошто је побегао из Новог Сада. Има и црногорско и српско држављанство, средњу школу је завршио у Kотору, а право дипломирао на универзитету Унион у Београду. У младости је био и репрезентативац Црне Горе у џуду и освојио је неколико медаља, али је очигледно да је своју вештину одавно ставио у службу криминала.

И док јавност доводи у питање валидност Kонтићеве дипломе правника, упућени кажу да је, осим доказа о образовању, Адвокатска комора Војводине била дужна да од Kонтића прибави доказ да није запослен. Из коморе је медијима речено да је покренут поступак исписивања Kонтића.

Оставите Коментар