Председник Српске деснице Миша Вацић данас је заједно са другим међународним посматрачима који прате спровођење референдума о присаједињењу ослобођених територија Добаса Русији стигао у Доњецк.

Вацић се састао и са Виталијем Милоновим, депутатом Јединствене Русије (Путинове странке) у државној Думи Руске Федерације.

Подсећамо, он је почетком прошле године приликом сусрета са Вацићем кратко и јасно изјавио: Косово је Србија! Ратко Младић српски херој! На колена пред Србе!

Вацић је јуче боравио на Криму и у Ростову на Дону где је пратио гласање грађана четири ослобођена региона који су избегли у ове делове Руске Федерације. 

Делегација међународних котролора у Доњецк је стигла у конвоју који је обезбеђивала руска војска. Они су обишли велики број гласачких места на којима се гласање одвијало мирно и без неправислности.

„Велика ми је част што сам на позив администрације председника Владимира Путина узео учешће у овом историјском догађају за Русију и што ћу бити у Доњецку у тренутку када Русија и формално, слободном вољом становника четири региона, поврати Донбас. На примеру Русији и уз помоћ Русије, надам се да ће Србија ускоро повратити своје неправедно одузете тероторије“, рекао је Вацић.

Оставите Коментар