ПРЕДАЈА украјинских милитаната, припадника пука Азов, ставила је тачку на украјински мит о „несаломивим ратницима“, рекао је председник кримског парламента Владимир Kонстантинов.

Министарство одбране Русије је 20. маја известило да је територија мариупољске челичане „Азовстаљ“ потпуно ослобођена, и да су заузети подземни објекти тог објекта, у којима су се крили припадници украјинске војске, маринаца, и милитанти пука „Азов“.

Укупно је, према саопштењу руског Министарства одбране, од 16. маја оружје положило и предало се „2.439 нациста из пука Азов и украјинске војске, који су били блокирани на територији фабрике око месец дана“.

Kапитулацијом Азова срушен је мит украјинске пропаганде о „несаломивим ратницима, који ће радије да умру, али не и да се предају“, рекао је Kонстантинов новинарима.

Према његовим речима, „кијевски пропагандисти су милитанте Азова поредили са браниоцима Стаљинграда и са 300 Спартанаца“.

  • Сада је некако тешко правити ова поређења, макар због тога што су браниоци Стаљинграда бранили град, док су Спартанци погинули у борби, а нису се предали – нагласио је Kонстантинов.

Према његовим речима, колико год се украјинска пропаганда трудила да битку за Азовстаљ представи као митску „операцију евакуације“, у стварности је то била капитулација.

  • Пукао је мит о херојским браниоцима Азовстаља, који нису могли да издрже судар са стварношћу, а тако ће се десити и са другим украјинским митовима утиснутим током протекла један и по до два века – нагласио је председник парламента Kрима.

Оставите Коментар