ЛИБАНСКА терористичка група Хезболах преузела је одговорност за данашњи напад противтенковским вођеним ракетама на цивиле у близини заједнице Довев на северу Израела на граници са Либаном у којем је више цивила тешко повређено.

Хезболах тврди да је погодио израелске војнике који су наводно постављали опрему за надзор, пренео је „Тајмс ов Израел“.

Израелска корпорација за електричну енергију (ИЕЦ) саопштила је да су њени запослени рањени у нападу док су поправљали далеководе оштећене у претходном нападу из Либана.
Служба за хитне случајеве саопштила је да се један од цивила повређених у нападу противтенковских ракета из Либана на север Израела налази у критичном стању.
Како се наводи, још три до пет особа је тешко повређено у том нападу.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) транспортују рањене са места напада у безбеднију зону где може да им се пружи хитна помоц́.

Израелска војска је претходно саопштила да је неколико цивила рањено у близини заједнице Довев на северу Израела у нападу противтенковским вођеним пројектилима из Либана.

У саопштењу се наводи да је погођено више цивилних возила у близини заједнице Довев која се налази близу границе са Либаном, пренео је „Тајмс ов Израел“.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да одговарају артиљеријским гранатирањем локације у Либану са које су испаљени пројектили на север Израела.

ИДФ је навео да је током ноћи израелски дрон погодио одред у јужном Либану који се спремао да изврши напад у близини Метуле на северу Израела.

Оставите Коментар