Прљава пропаганда, антисрпско деловање, америчка агентура, филијала Си-Ен-Ен-а, фанатични хвалоспеви последњем балканском диктатору, Милу Ђукановићу, омаловажавање Српске Православне цркве и српских владика, исмевање српских жртава, величање Олује, свакодневно кршење Устава и ширење сепаратизма. Све то на једном месту, доступно једним притиском на тастер даљинског управљача, свакодневно на телевизији, без икаквих цензура и санкција.

Телевизија N1, годинама уназад континуирано глода српску националну и идентитетску суштину, кријући се испод плашта слободног медија, привида објективности, покушавајући да нам отуђи оно најважније, право да мислимо и расуђујемо.

По добро познатом и већ деценијама разрађиваном шаблону, Србин и све српско добија етикету нападача, предатора и агресора, а пружање најмањег отпора, од жртве прави злочинца. Колико дубоко и широко гађа пропаганда овог гласила, најбоље показује пример француског хуманитараца, председника организације “Солидарност за Косово” и вршиоца дужности директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, који јутарњем програму N1 телевизије, наилази на покушаје навалентне новинарке да га представи као ксенофоба, екстремног десничара и хулигана. Агентура не прашта грехове, а Гујонов грех су тоне хуманитарне помоћи уручене Србима на Косову и Метохији.

Како навалентних новинарки овој медијској кући не мањка, не изненађује инцидент на овогодишњем обележавњу годишњице рације у Србобрану и то баш испред храма где је одржан парастос српским жртвама.

-Ви не радите у јавном интересу- рекао је између осталог Владан Симић, секретар Епархије бачке, покушавајући да одбрани успомену на жртве пострадале рацији, али и Српску Православну цркву од нове прљаве кампање, која би уследила након укључења репортерке са “лица места”.

Изговорено је само неколико реченица и насртаји антисрпског глодала су одбијени. Запрепашћена новинарка која је у унутрашњем џепу јакне вероватно понела метар, како би мерила растојање између верника, осмотрила ко носи маску, а ко лиже кашику, остала је ускраћена да својим уредницима демонстрира таленат за ковид контролу и извлачење из контекста беседа владике Иринеја бачког.

Ипак, оно што није изостало, а у маниру је ове телевизије и у складу са матрицом, јесте проналажење жртве коју је Српство угрозило, како жртве нема, новинарке N1 по потреби постају и глумице. Сајт N1 постаје театар, а поменута репортерка жртва непостојећег напада, од стране свештеника Српске Православне цркве.

Отац Владан је данас одбранио храм, успомену на жртве и Српску Православну цркву изговарајући неколико реченица, а на нама остаје да сачувамо могућност расуђивања и слободу мисли, променимо канал и кабловског оператера.

Нина Стојановић

Оставите Коментар