Портал Prismotra.net нашао се поново на мети страних плаћеника и невладиних организација, који желе да онемогуће и обесхрабре њихову делатност, наводи се на овом порталу. Овога пута, притисци долазе из Комитета правника за људска права (познатији под скраћеницом YUCOM), још једне опскурне организације која ради под патронатом Европске Уније.

YUCOM је, наиме, пласирао интернет платформу мапе Србије на којој се бележе „напади“ на такозване „борце на људска права“. У питању је интерактивна мапа на којој корисници могу видети где, када и како је неко од страних плаћеника „нападнут“ (углавном је приказан Београд), а кликом на локацију неког догађаја корисници се могу више информисати о њему. Негде око двадесет посто „напада“ чине текстови Prismotra.net о невладиним организацијама.

Цео овај пројекат је у ствари само покушај да се дискредитује делатност Prismotra.net, али и других бораца против негативног утицаја НВО сектора.

Подсетимо, Prismotra.net је у претходном периоду указала на штетно дејство Либека, Центра савремене политике, БЦБП-а и многих других организација и појединаца који наносе штету интересима Србије. Оваквим лицемерним пројектом YUCOM покушава да спере љагу са свих њих и да настојање Prismotra.net да открије истину представи као насиље.

Ваља истаћи да је право чудо што је на овој интерактивној мапи Косово представљено као део Србије, узимајући у обзир да организације попут YUCOM-а третирају јужну српску покрајину као независну државу. Чак и када покушавају да докажу супротно, они својом делатношћу увек покажу да им је до територијалне целовитости Србије стало као до лањског снега.

Prismotra.net

Оставите Коментар