Руски лист Московски Kомсомолец, који се позива се на политиколога Марата Баширова, пише да постоји план да се подигне споменик бившем председнику Србије и СР Југославије – усред Москве. Споменик висок два метра требало би да буде постављен на Тргу Европе у руској престоници.

Делегација „Наше Дрине“ и мото клуба „Ноћни вукови“ посетила уметничку ливницу у Суботици и чувеног академика вајара Драгана Раденовића. Ово је било окупљање свих оних који су допринели у пројекту организације и израде споменика покојном председнику републике Србије Слободану Милошевићу овде у Србији, док је сам наручилац овога дела, које ће бити постављено у Москви, професор Сергеј Абрашев.

У име удружења Наша Дрина велику захвалност на указаној части према покојном Председнику Србије изразио је председник Удружење и народни посланик Игор Брауновић. Господин Брауновић рекао је да је велика част што Русија, Москва и истакнути професори и родољуби препознају улогу и визионарство које се огледа у делима и речима покојног председника Милошевића и истакао увереност да ће у што скорије време и у његовој Србији мудрост и улога великог председника, који је очувао и ујединио Србе и био камен темељац стварања Републике Српске, бити стављена у заслужени историјски оквир.

Брауновић се захвалио и академику Раденовићу на посвећености и љубави уложеној у ово уметничко дело.Споменик Слободану Милосевићу је испраћен у Москву.Удружење Наша Дрина ће у сарадњи са својим пријатељима из Русије,академиком Раденовићем и мото клубом „Ноћни вукови“ благовремено објавити тачан датум када ће споменик покојном председнику Милошевићу бити постављен у Москви чему ће присуствовати и велики број њених чланова.

Оставите Коментар