Данијел Безук, који је јутрос хицима из аутоматског оружја ранио полицајца на Марковом тргу, објавио је пре самоубиства поруку на друштвеним мрежама у којој је поручио да је „доста било превара и безобзирног гажења људских вредности без одговорности”. Учинио је то свега неколико минута након крвавог напада на Марковом тргу.

Младић је почетком новембра 2018. објавио фотографију на којој стоји испред споменика погинулим бранитељима у Богдановцима. На фотографији је обучен у мајицу са обележјима ХОС-а и навијачке групе „Бед блу бојс” са натписом „За све оне којих нема”, док је уз фотографију написао „запалићу свећу, молићу се до јутра, за здрав разум и боље сутра”.

Безук је исте године на Дан победе и домовинске захвалности на друштвеним мрежама објавио своју фотографију снимљену пре концерта Марка Перковића Томпсона у Глини коју је пропратио цитатом из Томпсонове песме „растерајмо таму да нам сутра сване”.

Безук је ранијих година на друштвеним мрежама објављивао снимке песама Марка Перковића Томпсона, Мирослава Шкора и Мате Мише Ковача, али и снимке тестирања снајперских пушака и тешких митраљеза.

На једном од снимака тестирања снајперске пушке написао је „да сам један од њих, да скидам Србе”. Његова насловна фотографија на Фејсбуку је из филма „Пут рата”, редитеља Стивена Спилберга.

МУП је известио да је јутрос у полицајца пред зградом Владе на Марковом тргу пуцао 22-годишњак који је нешто касније на Јабуковцу починио самоубиство, а који од раније није био познат полицији.

Генерални директор полиције Никола Милина изјавио је да је у пуцњави полиција реаговала како треба. Након што је на улазу у зграду Владе повређен један полицајац, други је одмах употребио ватрено оружје.

Истакао је да је као и увек у оваквим ситуацијама ангажован цео расположиви полицијски састав, а да је врло брзо, 24 минута након догађаја, пронађен 22-годишњак. Милина је поновио да је, према садашњим информацијама, он извршио самоубиство.

О могућем мотиву није желео да говори рекавши да ће то открити криминалистичко истраживање, као и тип „дугог ватреног оружја из којег је нападач испалио више хитаца.

Оставите Коментар