Синоћ око 19 часова у Старом Грацку код Липљана нападнуто је двоје малолетних Срба, С.Д. и В.Т, преноси Радио КиМ.

Како је за РТВ Ким казао Растимир Д., отац нападнуте С.Д., поменути мушкарац се прво младићу и девојци обратио на албанском, а потом изашао из возила и кренуо за њима до куће у коју су побегли, те почео да удара у врата и прозоре. Случај је пријављен полицији тзв. Косова.

Како је речено редакцији РТВ КиМ, младић (16) и девојка (17) су вечерас кренули у шетњу, али их је на путу код сеоског стадиона пратило такси возило из којег је изашао мушкарац и почео да виче на албанском. Након што су кренули да беже ка девојчиној кући, непознати мушкарац је, како наводе, дошао до куће и почео да удара у врата и прозоре.

Потом је младић телефоном позвао свог оца.

– Колима сам стигао пошто сам био у близини и затекао сам га и причао сам са њим. Питао сам га –“Ко си ти?”, а он ми је рекао “Ја сам из Крајмановца”. То је у Дреници. Кад сам га питао – “Зашто си их напао?”, он ми је рекао да је мислио да је ту његова жена, онда се удаљио а ја сам отишао да видим како су деца”, казао је отац младића који је “због безбедности” инсистирао да му се не објављује име.

Отац девојке, Растимир Д., каже да је у време напада био да покупи супругу са посла, те да је о свему обавештен када се вратио кући. Случај је пријављен полицији у Липљану, али до објављивања ове вести припадници полиције нису дошли да изврше увиђај.

– Ово је много лоше, не ваља. Не знам шта да кажем. Ја сам пошао по супругу која је била на послу у Гуштерици и у међувремену се то десило. Од полиције не очекујем ништа, само да направе извештај, да узму изјаву и ништа друго – казао је Растимир Д. за РТВ Ким.

Гордана Д. да је веома узнемирена због напада на ћерку.

– Не може муж да дође да ме узме са посла. Ја радим у Дому здравља у Доњој Гуштерици. То је било за петнаест минута. Деца су доживела стрес. Деца су баш уплашена. Неће смети супруг да дође по мене када радим другу смену. Како да дође сутра да ме узме, како да их остави саме? То нас плаши. Ми немамо слободу – казала је Гордана.

С.Д. и В. Т су ученици средње школе и чине малобројну српску омладину у Старом Грацку. Последњих година је велики број њихових вршњака напустио село.

У Старом Грацку код Липљана у 30 кућа живи стотинак Срба.

РТВ Ким није успела да ступи у контакт са надлежнима у Полицијској станици у Липљану.

Оставите Коментар