Оснивач приватне руске војне компаније „Вагнер“ Јевгениј Пригожин одговорио је на поређења између њега и монаха Распућина, који је лечио сина последњег руског цара од хемофилије, рекавши да његов посао није да зауставља крварење, већ да пролива крв руских непријатеља, пише Ројтерс.

Лист Фајненшел тајмс објавио је током викенда да Пригожин има све већи утицај на Kремљ и упоредио га са православним монахом Григоријем Распућином, који је имао значајан утицај на последњег руског цара Николаја Другог и његову супругу царицу Александру.

  • Нисам баш упознат са животом Распућина, али колико знам, он је молитвама заустављао крварење младог принца – пренела је Пригожинова прес служба, позивајући се на чланак.
  • Нажалост, ја не заустављам крварење. Ја проливам крв непријатеља наше домовине. И то не молитвама, већ директним контактом са њима.

Пригожин је рекао да су поређења „апсолутно јасна“, и да своју улогу види у враћању својеглавих западњака „у ред“.

  • Kада се деца упуштају у несташлуке, покушавају да привуку пажњу свог оца разним неочекиваним триковима. Све што Американци морају да ураде је да дођу код тате, замоле за опроштај и наставе да се понашају нормално – написао је он.

Оставите Коментар